Депутатите приеха таван на глобите при липса на винетка, съобщи NOVA.

...
Депутатите приеха таван на глобите при липса на винетка, съобщи NOVA.
Коментари Харесай

Депутатите приеха таван на глобите при липса на винетка

Депутатите одобриха таван на санкциите при липса на винетка, съобщи NOVA.

Така всеки водач ще може да бъде глобен най-много три пъти годишно. Същевременно данните на Пътната организация демонстрират, че близо 100 хиляди са колите, засечени с повече от три нарушавания на територията на страната от 2020-та, насам. 

Парите ще дойдат от бюджета на АПИ, само че точни сметки за това какъв брой средства ще бъдат нужни към момента няма. Сигурно е едно, че на всички водачи, които са засечени с повече от три нарушавания за година от 2019-та насам, страната ще би трябвало да върне парите, в случай че глобите към този момент са платени, или да анулира санкциите. Все още обаче не е ясно тъкмо по какъв начин страната ще ни върне парите.
Парламентът обаче одобри със задна дата да могат да се постановат до 3 санкции в годината за липса на винетка. Така измененията въпреки всичко ще бръкнат в джоба на хората от Пролеша. Според ръководителя на Комисията по районно развиване Коста Стоянов някои от тях ще платят до 900 лева, някои ще платят обезщетителни такси до 210 лева според от проблема.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР